vasárnap, 23 február 2020

Sötétvölgyi erdészház:

Erdészházunk a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyi erdőben, a 6-os sz. főúttól 5 km-re található. Elsősorban a természetet szerető, nyugalomra, csendre és friss levegőre vágyó vendégeinket várjuk tágas, erdei vendégházunkba. A szállás közvetlen környezetében lehetőség van túrázásra, horgászatra és gombázásra is.

Elhelyezés: 1 db 4 ágyas szoba, 1 db 3 ágyas szoba, 1 db 2 ágyas szoba. A szobákban ágyak (ágyneművel) szekrények, dohányzóasztal, székek. Közös társalgó kb. 30 fős rendezvények lebonyolítására alkalmas. Közös konyha (edények, evőeszközök, hűtőszekrény, kávéfőző). 2 db fürdőszoba (zuhanyzós) +WC.

Egyéb szolgáltatás: tűzrakóhely
Étkezés: önellátás
Parkolás: az épület előtti betonos részen

Látnivalók:

A Sötétvölgy Természetvédelmi Terület 1977-ben létesült 511 hektáron. A terület kuriózuma Tolna megye legidősebb erdeje a 170 éves cseres tölgyes társulás. A természetvédelmi terület rendkívül gazdag botanikai értékekben is. Közel ötven védett növényfaj található itt, mint például a ligeti csillagvirág, a májvirág, szúrós csodabogyó, bíboros kosbor, vagy a turbánliliom. A Sötétvölgy különlegeségét az itt fészkelő védett és fokozottan védett madárfajok gazdagsága is mutatja. Napjainkban már kiépített források, padok, esőbeállók, tűzrakóhelyek várják az érdeklődőket. Ha túrázás, kirándulás után egy kis pihenésre vágynak akkor a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőt ajánljuk figyelmükbe.

 

 

Üdülési díjak 2018. évre

 

Egy napra: 20.000,-Ft

Hétvégére: 25.000,-Ft

1 hétre: 40.000,-Ft/hét

 

 

IFA: 250 Ft/fő/vendégéjszaka

 

NYITVA TARTÁS: előzetes egyeztetés alapján