csütörtök, 21 január 2021

rolunk kAz 1993-ban alapított Héliosz Vagyonkezelő Kft beolvadásával 2001. február 5-én létrejött a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft, melynek alapítója Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A Kft megalapításának célja, egy olyan önkormányzati tulajdonban lévő szervezet kialakítása volt, mely nagyfokú odafigyeléssel és szakértelemmel látja el a városi tulajdon feletti felügyeletet, gondoskodik az ingatlanok kezeléséről, hasznosításáról. Ezt az alapvetőfunkcióját máig megőrizte a vállalkozás. A kezelése alá tartozó üzlethelyiségek és egyéb üzleti célra hasznosítható ingatlanok, raktárak, garázsok bérbeadása kiemelt helyet foglal el a vállalkozás életében. Ezek hasznosításával és állagának megóvásával a Kft nagyban hozzájárul szinte valamennyi társadalmi szereplő mindennapjainak megkönnyítéséhez, az üzleti élet fellendítéséhez.

A Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. a város vezetésével és a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájával együttműködve gondoskodik a város szociális és költség alapú bérlakásainak kiadásáról, állagának megóvásáról, a rászorulók lakáshoz segítéséről. A megüresedő lakásokat pályáztatás útján igyekeznek a legrászorultabbak részére bérbe adni.
A vállalkozás feladatai közé tartozik továbbá három gyermektábor és két nyaraló kezelése, melyekről részletesen a honlap további oldalain olvashatnak.

Az utóbbi néhány évben leginkább az újonnan a Kft kezelésébe került ingatlanok felújítása, modernizálása valósult meg, melyet részben önerőből, részben pályázati forrásokból finanszírozott a vállalkozás. Emellett természetesen valamennyi további ingatlan karbantartása is folyamatosan zajlik.

A Kft jövőbeli tervei között is szerepel a kínálkozó pályázati lehetőségek minél teljesebb mértékű kihasználása, gondolva itt elsősorban a lakásépítési, szálláshely-fejlesztési lehetőségekre, illetve a következő évekre tervezett város rehabilitáció és egyéb városfejlesztések kapcsán kialakításra kerülő üzlethelyiség, mélygarázs, parkolóház feletti vagyonkezelői, üzemeltetői tisztség ellátására.

 


A Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. adatai:

 

 

Név: Szekszárdi Vagyonkezelő Kft.
Ügyvezető igazgató: Bartal Zoltán
Cégjegyzékszám: 1709001815
Adószám: 11283120-2-17
Székhely: 7100 Szekszárd, Bezerédj I. u. 2.